Plaatmateriaal

 

Als gespecialiseerde houthandel proberen wij steeds de evoluties in deze sector op te volgen en te commercialiseren. Wij hebben een ruime voorraad plaatmaterialen met diverse afmetingen en diktes. We beschikken ook over een paneelzaag om uw maatwerk te realiseren. Vraag gerust info aan ons verkoopsteam om de juiste plaat te verkrijgen. 

Het gamma aan platen is enorm uitgebreid. Bij ons kan je terecht voor houten plaatmaterialen zoals
multiplex, spaander, OSB, triplex, MDF, fineer, melamine,... Daarnaast vind je bij ons ook
gipsplaten, onderdakplaten, gevelbekleding (trespa-rockpanel), en zoveel meer.

 • Multiplex

  Multiplex - Houthandel Dedeurwaerder

  Multiplex is opgebouwd uit meerdere fineerlagen die dwars op elkaar gelijmd worden. Deze plaat is sterk en kan gemakkelijk bewerkt worden. Multiplex wordt gebruikt voor interieurafwerking alsook voor buitentoepassingen. Het is beschikbaar in verschillende kwaliteiten, diktes en afmetingen.

  Meer informatie
 • Spaander

  Spaanderplaat - Houthandel Dedeurwaerder

  Spaander bestaat uit een mengeling van zaagsel, spaanders van hout en een bindmiddel. Deze samenstelling wordt onder hoge druk en temperatuur samengeperst.
  De samenstelling van de plaat en druk bij het samenpersen bepalen de finale eigenschappen van de spaanderplaat, zoals de vochtbestendigheid en het brandvertragend effect.

  Meer informatie
 • Hardboard

  Hardboard Dedeurwaerder Tielt Houthandel

  Deze plaat is samengesteld uit geperste, natte houtvezels. Dit is een zeer functioneel product dat vele toepassingen kent en zeer gunstig geprijsd is. Hardboard platen hebben een gladde voorkant en een ruwe achterzijde. Standaard beschikbaar in 3.2mm dik.

  Meer informatie
 • MDF

  MDF - Houthandel Dedeurwaerder - Tielt

  Mdf of Medium-Density Fiberboard is een geperste plaat met een middelharde dichtheid. De houtvezels zijn gedroogd en door middel van harsen met elkaar verbonden. Mdf is zeer goed bewerkbaar en makkelijk te frezen. Deze plaat beschikt over een grote buigsterkte.

   

  Meer informatie
 • OSB

  Osb - Houthandel Dedeurwaerder - Tielt

  OSB staat voor Oriented Strand Board. Een OSB-plaat is samengesteld uit verschillende lagen houtschilfers van een vooraf bepaalde vorm en dikte. De schilfers van de buitenlagen zijn evenwijdig aan de plaatlengte, die van de binnenlaag zijn ofwel willekeurig gestrooid ofwel dwars gericht op de lengterichting van de plaat.Zijn hoge mechanische kwaliteiten maken OSB vooral geschikt voor specifieke, dragende toepassingen in de bouw.

  Meer informatie
 • Betonplex

  betonplex Dedeurwaerder

  Betonplex is aan 2 zijden voorzien van een coating. Dit zorgt ervoor dat de plaat een glad oppervlak heeft.
  De plaat is wbp verlijmd en zodoende geschikt voor betonbekistingen en allerhande buitentoepassingen.

  Meer informatie
 • Gipsplaten

  gipsplaten

  Gipsplaten zijn een goede oplossing voor de montage van wanden, plafonds en voorzetwanden. Wij zijn verdeler van Knauf-gipsplaten.
  De kern van deze plaat bestaat uit gips en is aan beide zijden voorzien van karton. De hechting ontstaat tijdens het uitharden van het gips. Deze plaat bestaat in dikte van 9.5mm of 12mm en in verschillende afmetingen. De platen zijn ook beschikbaar in vocht- en brandwerende versie.

  Meer informatie
 • Onderdak

  Onderdak Houthandel dedeurwaerder

  Onderdak-platen zijn vezelcementplaten en beschermen de isolatie van het dak.
  Er bestaan verschillende soorten onderdak-platen elk met hun eigen voordelen.
  De lange levensduur, de brandveiligheid en de vochtregulatie zijn belangrijke troeven. Wij zijn verdeler van Eternit en SVK.

  Meer informatie
 • Trespa Rockpanel

  Trespa Houthandel dedeurwaerder

  Dit is een massieve, compacte plaat opgebouwd uit houtvezels of papier die samengeperst worden. Een speciale coatingtechniek zorgt voor de hoge kwaliteit op gebied van duurzaamheid en weerbestendigheid. Deze platen zijn uiterst veelzijdig in gebruik en gemakkelijk met andere bouwmaterialen te combineren. We zijn verdeler van zowel trespa als rockpanel. Beide platen zijn ideaal voor de afwerking van gevels en daken.
  Duurzaamheid, weersbestendigheid en kleurstabiliteit zijn enkele pluspunten.

  Meer informatie